Muffinki z porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Świetny słodko-kwaskowaty smak. Do przygotowania w pół godziny.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 dag. mąki
    170 g. cukru
    1 cukier waniliowy lub kilka kropli aromatu waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki sody
    250 ml mleka
    90 ml oleju
    1 jajko
    1 ½ szkl. czerwonych porzeczek

Muffinki z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki suche: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sodę wymieszać ze sobą. Dodać składniki mokre: mleko, olej i jajko. Wszystko wymieszać razem na gładką masę. Dodać porzeczki i wymieszać delikatnie łyżką.
  • 2. Ciasto nakładać łyżką do foremek na muf finki i wstawiać do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 stopni ok. 20 minut.

Porady

Przestudzone można posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy