Muffiny śniadaniowe

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Alternatywa dla kanapek i owsianek – propozycja na szybkie, ale niebanalne śniadanie. Można je zaserwować w weekend, ale i w środku tygodnia. Świetnie smakują również na zimno.

  • 35 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 g Boczku
    30 g Sera koziego
    4 szt. Jajek
    0.33 Czerwonej papryki
    1 ząbek Startego czosnku
    sól i pieprz
    1 łyżka Posiekanego szczypiorku

Muffiny śniadaniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Paprykę, cebulę i ser kozi kroimy w kosteczkę.
    2. Jaja roztrzepujemy w misce z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu.
    3. Dodajemy pokrojone warzywa i mieszamy razem.
    4. Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na suchej patelni.
    5. Foremki na babeczki należy natłuścić oliwą lub masłem.
    6. Foremki napełniamy masą jajeczną wstawiamy do piekarnika.
    7. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.
    8. Gotowe babeczki nakładamy na talerz i posypujemy boczkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy