Muffiny śniadaniowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Muffiny śniadaniowe to szybkie wydanie posiłku na ciepło.Pokrzepi nas przy tej pogodzie, doda sił i motywacji do działania.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 6 porcji:

    6 kromek pieczywa tostowego
    150g sera żółtego
    6 jajek
    6 plastrów boczku wędzonego
    pieprz

    Dodatkowo :

    forma na muffiny



Muffiny śniadaniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z chleba wycinamy korzystając ze szklanki 6 okrągłych kromek.
    Układamy je na dnie formy na muffinki.
    Na boki kładziemy po plasterku boczku.
    W środek sypiemy ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach.
    Wbijamy jajka po jednym do każdej foremki.
    Wierzch posypujemy pieprzem.
    Pieczemy przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st.C
    Zjadamy na ciepło – smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2016

Komentarze

Podobne przepisy