Mufinki mięsne z pieczarkami, papryką, marchewką, pomidorami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Polecam taką nietypową i zdrową formę kotletów zamiast zwykłych
mielonych.

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 40 dag mięsa mielonego wieprzowego
    1/3 szklanki śmietany kremówki
    3 jajka
    2 ząbki czosnku
    25 dag pieczarek
    Mała marchewka
    Mała papryka czerwona
    Kilka rozdrobnionych suszonych pomidorów
    Przyprawa do mięsa mielonego
    Pieprz

Mufinki mięsne z pieczarkami, papryką, marchewką, pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oraz marchew umyj, pokrój i ugotuj. Czosnek obierz i
    rozgnieć. Paprykę umyj i pokrój. Do miski wrzuć mięso, jajka,
    śmietanę, warzywa i pieczarki. Wsyp przyprawę do smaku oraz pieprz i
    dokładnie wszystko połącz. Masę wyłóż najlepiej do silikonowych
    foremek i piecz około 40 minut w temperaturze 170-180 stopni. podawaj z
    surówką i ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy