Mus truskawkowy z kremem czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dojrzale truskawki ,plus smietana kremowka i czekolada biala -daly wspanialy efekt.Szybki deser,niemal na zawolanie-polecam!

  • 20 min

Składniki:

  • .200 ml smietany kremowki
    .100 gr bialej czekolady
    .120 gr cukru pudru
    .200 gr truskawek
    .2 lyzki soku cytrynowego
    .2 lyzki slodkiej smietany

Mus truskawkowy z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki miksujemy blenderem z dodatkiem polowy cukru pudru i soku cytrynowego.
  • 2. Czekolade rozpuszczamy w kapieli wodnej z dodatkiem 2 lyzek smietany .
  • 3. Smietane ubijamy na sztywno nastepnie powoli dodajemy dodajemy pozostaly cukier puder.
  • 4. Do jeszcze cieplej smietany dodajemy po lyzce ubita smietane i delikatnie za pomoca lyzki mieszamy.
  • 5. Odkladamy do miseczki 1/3 kremu na dekoracje.
  • 6. Do pozostalej masy dodajemy powoli dodajemy zmiksowane truskawki.
  • 7. Do szklaneczek przekladamy gotowy mus,potem dekorujemy kremem czekoladowym.
  • 8. Wstawiamy mus do lodowki,po 1/2 godz.
    Podajemy z listkiem miety i polewamy niewielka iloscia sosu truskawkowego.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy