Nadziewane pomidorki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niebanalny sposób podania sałatki:):)

  • 30 min

Składniki:

  • pomidor 2 sztuki
    jajka 2 sztuki
    szynka 2 plastry
    ser żółty 1-2 plastry
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    majonez wg uznania
    szczypiorek 1/2 pęczka

Nadziewane pomidorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory umyć i ściąć 1/4 lub przekroić na połowy. Wydrążyć środki, odwrócić pomidora na sicie by ociekł ze soku. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Szynkę i ser pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno pokroić. Jajka, szynkę i szczypiorek połączyć. Dodać majonez i doprawić do smaku. Wymieszać. Przygotowanym farszem napełniać pomidory. Do farszu można dodać ściętą część pomidora.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy