CASTO NAPOLEONEK

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Powstał z dwóch różnych przepisów

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • CIASTO ; 250 g sera białego , 250 g mąki pszennej , 250 g margaryny , szczypta soli MASA ; 5 szklanek mleka , budyń śmietankowy , 4 żółtka , szklanka cukru , szklanka mąki , kostka margaryny , cukier waniliowy , cukier puder do posypania

Casto napoleonek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto , podzielić na dwie części Rozwałkować , wyłożyć do dwóch prostokątnych form. Piec każdą po ok. 30 minut.Wystudzić. 4 szklanki mleka zagotować z cukrem , cukrem waniliowym i margaryną. Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem , mąką i żółtkami , wlać do gotującego się mleka. Mieszając , gotować aż masa zgęstnieje. Gorącym kremem przełożyć ciasta . Gdy wystygnie posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy