Owoce pod kruszonką

0 (0 ocen)

Prościej już chyba nie można :) Owoce – obojętnie jakie- ja akurat miałam jabłka, truskawki i jagody zapiekane pod pyszną kruszonką! Na zdjęciu bardzo zachęcająco to nie wygląda, ale sama w pół godziny wyjadłam pół blachy:)

Składniki:

  • 1 kg dowolnych owoców
    łyżka mąki
    łyżka brązowego cukru
    łyżeczka cynamonu, kardamonu i imbiru
    KRUSZONKA:
    200 g miękkiego masła
    200 g cukru (ja użyłam brązowy)
    360 g mąki
    szczypta soli

Owoce pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i przygotowane do pieczenia owoce posypujemy mąką, cukrem i przyprawami, mieszamy i układamy na blaszce do pieczenia.
  • 2. Składniki na kruszonkę mieszamy i zagniatamy razem, aż do momentu uzyskania kruszonki. Posypujemy owoce.
  • 3. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach, podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy