Owsiana jaglanka z jabłkiem, goją, czarnym sezamem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną jaglankę. Przygotowana na domowym mleku owsianym z jabłkiem, owocami goji i czarnym sezamem. Słodzona ksylitolem. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl domowego mleka owsianego
    3 łyżki kaszy jaglanej
    1 średnie jabłko
    1 łyżka ksylitolu
    garść goji
    1 łyżeczka czarnego sezamu

Owsiana jaglanka z jabłkiem, goją, czarnym sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przekładamy na sitko i przelewamy gorącą wodą. Do garnka wlewamy mleko owsiane i dodajemy kaszę jaglaną. Stawiamy na małym ogniu i gotujemy, mieszamy.
    Jabłko myjemy i obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej i wkładamy do jaglanki. Wsypujemy ksylitol i gotujemy razem przez kilka minut. Gotową jaglankę przekładamy do miseczki i dekorujemy nasionami goji i czarnym sezamem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy