Paluchy drobiowe słodko-kwaśne

0 (0 ocen)

  • 50 min

Mięciutkie,soczyste,pyszne mięsko mojej rodzinie bardzo smakowało.

  • 50 min

Składniki:

  • 500 g fileta z kurczaka (lub indyka)
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka keczupu pikantnego
    1 łyżka brązowego cukru
    1 banan
    1 łyżka żurawiny
    1 łyżeczka octu
    100 ml wody
    przyprawa do kurczaka
    ostra papryka
    mąka ziemniaczana

Paluchy drobiowe słodko-kwaśne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i pokroić na grube paluchy,natrzeć przyprawą do kurczaka,obtoczyć w mące ziemniaczanej i usmażyć obu stron na złoty kolor.
    Do wody dodać rozgniecionego banana,cukier ,ocet,majonez,keczup,żurawinę i ostrą paprykę(według uznania) całość dokładnie wymieszać i wlać do mięsa.
    Dusić pod przykryciem przez 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy