Paluszki rybne

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja na bezmięsny obiad .Zasmakuje także dzieciom .

Składniki:

  • 600 g polędwicy z dorsza

    przyprawa do ryb

    1/2 pęczku koperku

    3 łyżki mąki pszennej

    2 jajka

    szklanka płatków kukurydzianych

    olej do smażenia

Paluszki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę z dorsza umyć , pokroić na ok. 100 g kawałki .

    Każdy kawałek oprószyć przyprawą do ryb , posypać posiekanym koperkiem .

    Każdy kawałek ryby opanierować w mące pszennej , roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych .

    Usmażyć na złoty kolor na rozgrzanej oliwie z oliwek .

    Podawać z frytkami .

Komentarze

Podobne przepisy