Panga w porach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ta potrawa często gości na naszym stole. Jest smaczna.

Składniki:

  • ● 4 pory
    ● 400 ml bulionu drobiowego
    ● 2 filety z pangi
    ● 2 winno-słodkie jabłka, np. ligol
    ● 1/2 kostki masła
    ● sól, majeranek
    ● 4 ząbki czosnku
    ● woreczek ryżu
    ● curry

Panga w porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pangę oprószamy solą
    i majerankiem. Odstawiamy
    na 2 godziny. Ryż gotujemy
    na sypko z dodatkiem
    curry. Połówki czosnku
    złocimy na maśle. Wyjmujemy.
    Dusimy pokrojone
    w krążki pory.
  • 2. Jabłka kroimy w plastry.
    Dodajemy z bulionem i rybą
    do pora. Dusimy ok.
    20 minut. Ryby wyjmujemy.
    Sos gotujemy, aż zgęstnieje.
    Polewamy ryż.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy