Panga w cytrynie

0 (0 ocen)

  • 25 min

Nigdy nie przepadałam za panga dla mnie to sztuczna ryba jednak jak mąż uraczył mnie tym zakupem zastanawiałam się co można z tego wykombinować i powstała naprawdę dobra rybka. Polecam wypróbować.

  • 25 min

Składniki:

  • 3 filety mrożone pangi
    1 duża cytryna
    1 łyżeczka przyprawy do ryb
    Vegeta / pieprz
    Tłuszcz do smażenia
    Jajko
    Bułka tarta
    ½ szklanki mleka

Panga w cytrynie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odmrażamy pangę zalewając ją ½ szklanki wody oraz ½ szkl. Mleka . skórkę z cytryny zetrzeć a sok z cytryny wycisnąć i zalać odmrażaną pangę.
    Gdy płaty rybki się odmrożoną wyciągamy „z zalewy” oprószam przyprawą do ryb oraz Vegetą i pieprzem doprawiam rybkę. Następnie panieruje roztrzepanym jajku doprawiony Vegetą i pieprzem oraz dodajemy startą skórkę cytryny. I panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy