Panga w jarzynach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule przekrawamy na pół
i kroimy w plasterki. Dusimy na
patelni, aż się zeszkli. Dodajemy
marchewkę i pietruszkę
startą na tarce o dużych oczkach
i drobno posiekany seler
naciowy. Delikatnie solimy
i doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną
Dusimy pod przykryciem
ok. 15-20 minut, co chwilę
mieszając.
2.Rybę opłukujemy pod zimną
wodą, by pozbyć się lodu. Posypujemy przyprawami i odstawiamy
na 10-15 minut.
3.Rybę wkładamy na patelnię,
przykrywamy podduszonymi
jarzynami i dusimy, aż ryba zrobi
się biała. Wtedy delikatnie
odwracamy i smażymy jeszcze
chwilę. Podajemy z ziemniakami
i duszonym groszkiem.
Komentarze