Pasta pieczarkowo - jajeczna

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dzisiaj zapraszam na smakowitą i pożywną pastę pieczarkowo - jajeczną, która idealnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek, ale także jako farsz do jajek i warzyw oraz dodatek do wędlin. Pasta jest prosta i szybka w przygotowaniu. Smacznie polecam :)

  • 30 min

Składniki:

  • - 250 g pieczarek
    - 1 cebula biała
    - 2 jajka
    - 1 ząbek czosnku
    - 3 łyżki majonezu
    - plaster masła
    - szczypta mielonego kuminu
    - pieprz czarny
    - sól do smaku

Pasta pieczarkowo - jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy ją na maśle, a następnie dodajemy oczyszczone oraz pokrojone w plastry pieczarki i smażymy je do momentu odparowania wody. Zawartość patelni studzimy, a następnie przekładamy do blendera wraz z ugotowanymi jajkami, majonezem i ząbkiem czosnku. Wszystko miksujemy na jednolitą i gładką masę, a na koniec doprawiamy kuminem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotową pastę schładzamy w lodówce. Życzę smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy