Pasta z pieczarek i kiełków fasoli mung

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Pyszna pasta do chleba:)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pieczarki: 400 gramów
    - kiełki fasoli mung (świeże): 1 szklanka
    - cebula: 2 sztuki
    - masło: 250 gramów
    - sos sojowy: 2 łyżki
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Pasta z pieczarek i kiełków fasoli mung - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę i kiełki pokroić w drobną kosteczkę (pracochłonne ale warto :).

  • 2. Na patelni podsmażyć na łyżce masła cebulkę, dodać ponownie łyżkę masła i dodać pieczarki, sos sojowy, przyprawić solą, pieprzem, smażyć aż woda wyparyje. Odstawić do wystudzenia.
  • 3. Do rozdrabniacza albo blendera, wrzucić pozostałe masło i połąwę farszu pieczarkowego - zmiksować na gładką masę, natępnie doać pozostąły farsz + kiełki fasoli - dokładnie wymieszać - pasta gotowa!!!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy