Pieczeń rzymska

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję,a córeczkami pomaga.Do pieczeni podajemy koperkowy sos.

Składniki:

  • ● 1,5 kg mieszanego mięsa mielonego
    ● 2 cebule
    ● po 20 dag wędzonego boczku i brokułów
    ● po pęczku koperku i natki
    ● 2 marchewki
    ● 3 pomidory
    ● 5 pieczarek
    ● 4 jajka na twardo
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej
    ● bułka tarta

Pieczeń rzymska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek i cebule kroimy
    w kostkę, podsmażamy. Dodajemy
    do mięsa ze startą
    marchewką i posiekaną natką.
    Mieszamy i doprawiamy.
    Pomidory i brokuły kroimy
  • 2. Blachę smarujemy olejem,
    posypujemy bułką. Układamy:
    1/4 mięsa, 1/2 warzyw,
    1/4 mięsa, 1/2 warzyw, 1/4
    mięsa, plasterki pieczarek
    i jajek, posiekany koperek, 1/4
    mięsa. Przykrywamy folią
    i pieczemy godzinę w 175 °C.
    Zdejmujemy folię i pieczemy
    jeszcze 10 minut w 220 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy