Piersi z kury pod warzywną kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każda pierś z kury umyć osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na pół, każda część lekko rozbić młotkiem do mięsa. Dr delikatnie oprószyć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi i odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
2.Mięso oprószyć mąką i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
3.Paprykę o pomidorki pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać, dodać starty żółty ser i majonez doprawić do smaku solą i pieprzem, wszystkie składniki wymieszać.
4.Filety z kury ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na każdy filet nałożyć masę seriwo- warzywną, wstawia naczynie do piekarnika i zapiekać przez ok 25 minut w temp. 180 stopni.
Komentarze