Pikantna pasta z bobu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zielone zawsze smaczne!

  • 30 min

Składniki:


  • * bób ugotowany i obrany ze skórek ( około 200 g)
    * pół papryczki chili, posiekanej drobno
    * mały ząbek czosnku, drobno posiekany
    * sól
    * pieprz świeżo mielony
    * 2 łyżki oliwy z oliwek
    * łyżeczka soku z cytryny

Pikantna pasta z bobu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób gotowałam około 15 minut w mocno osolonej wodzie. Odcedziłam i obrałam ze skórek, przełożyłam do wysokiego naczynia, dodałam papryczkę, ząbek czosnku, sok z cytryny, doprawiłam pieprzem i solą. Całość zmiksowałam na "prawie" gładka masę. Podałam na grzankach z bułki pszennej podpieczonych na patelni grillowej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy