Pasta z bobu

0 (0 ocen)

  • 20 min

Aromatyczna, idealna do kanapek, chrupkiego pieczywa pasta na bazie zielonego bobu, wyrazistego czosnku i z dodatkiem chrupiącego prażonego słonecznika.

  • 20 min

Składniki:

  • 350g bobu
    2 łyżki soku z cytryny
    50g łuskanego słonecznika
    1 ząbek czosnku
    3 łyżki oliwy extra virgin


Pasta z bobu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0grm55b 1. Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, następnie wyłuskać.
  • image-26dp819 2. Słonecznik uprażyć na suchej na patelni a następnie zblendować
    do postaci proszku.
  • image-1mxnjxk 3. Bób zmiksować z oliwą, sokiem z cytryny, słonecznikiem i drobno posiekanym czosnkiem do konsystencji pasty. Doprawić solą i pieprzem do smaku, całość dokładnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy