placek sezonowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

smakuje z różnymi owocami równie wysmienicie

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg wiśni drylowanych (rabarbar, śliwka, inne owoce)
    kostka margaryny
    4 jajka
    szklanka cukru
    2 szklanki mąki
    3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Placek sezonowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Margarynę, cukier i jajka miksujemy.
    2. Dodać do tego mąkę stopniowo i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać.
    3. Ciasto wyłożyć na blachę, ułożyć gęsto wiśnie.
    4. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 min.

Porady

Do placka możemy dodać różne owoce, jak choćby śliwki, rabarbar, polecam dodać polewe lukrową lub posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy