Szukając sposobów na zwiększenie odporności w obliczu jesiennej aury, warto sięgnąć po zdrowe i smaczne ryby. Możliwości jest wiele, a ciekawe połączenia smaków sprawiają, że nawet dobrze znany śledź Cię zaskoczy.
Placuszki śledziowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Odsączamy filety śledziowe SEKO, po czym kroimy je w drobną kostkę. Następnie łączymy mąkę, jajka, śmietanę, mleko, dodajemy pieprz i czosnek granulowany. Po wymieszaniu dodajemy wcześniej przygotowane kawałki śledzia, po czym znów mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
2.W międzyczasie rozgrzewamy patelnię. Gdy olej jest już nagrzany, formujemy małe placuszki, które ściągamy po zarumienieniu z obu stron. Tak przygotowane pyszności można jeść na ciepło i zimno. Smacznego!
Komentarze