Polędwiczki na sposób chiński

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Polędwiczki wieprzowe są mięsem delikatnym, miękkim, soczystym oraz szlachetnym. Można z nich zrobić bardzo dużo różnorodnych potraw

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • ½ główki kapusty pekińskiej
    • Kilka Grzybów MUN
    • 30 dag. pieczarek
    • 1 cebula
    • 2 marchewki
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 2 łyżeczki oleju sezamowego
    • Sól
    • Pieprz
    • Imbir
    • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
    • ½ łyżeczki czosnku

Polędwiczki na sposób chiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Grzybki MUN namoczyć.
    2. Polędwiczki kroimy w paseczki.
    3. Mięso mieszamy z 2 łyżkami sosu sojowego, czosnkiem, solą oraz pieprzem.
    4. Przekładamy na rozgrzany olej i smażymy.
  • grzyby 2. 5. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    6. Grzybki odlewamy z wody i kroimy na mniejsze kawałki, po czym dodajemy do mięsa.
  • warzywa 3. 7. Następnie dodajemy marchew oraz pieczarki.
    8. Cebulę drobno obieramy, kroimy w kostkę i również dodajemy do mięsa.
  • kapusta 4. 9. Dodajemy trochę imbiru i olej sezamowy.
    10. Kapustę poszatkować i dodać do polędwiczek, 15 minut prużymy..
  • potrawa 5. 11. Mąkę ziemniaczane rozrobić w małej ilość wody zimnej i dodać do mięsa, 5 minut gotujemy.
    12. Danie gotowe
    13. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy