Polędwiczki na sposób chiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Grzybki MUN namoczyć.
2. Polędwiczki kroimy w paseczki.
3. Mięso mieszamy z 2 łyżkami sosu sojowego, czosnkiem, solą oraz pieprzem.
4. Przekładamy na rozgrzany olej i smażymy.
2.5. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
6. Grzybki odlewamy z wody i kroimy na mniejsze kawałki, po czym dodajemy do mięsa.
3.7. Następnie dodajemy marchew oraz pieczarki.
8. Cebulę drobno obieramy, kroimy w kostkę i również dodajemy do mięsa.
4.9. Dodajemy trochę imbiru i olej sezamowy.
10. Kapustę poszatkować i dodać do polędwiczek, 15 minut prużymy..
5.11. Mąkę ziemniaczane rozrobić w małej ilość wody zimnej i dodać do mięsa, 5 minut gotujemy.
12. Danie gotowe
13. Smacznego.
Komentarze