Schab na sposób chiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mięso kroimy w plastry oraz rozbijamy i solimy.
2. Przygotowujemy farsz: kapustę, marchew ( obraną ) ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Grzyby wcześniej moczymy w wodzie po czym drobno kroimy.
4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę.
5. Wszystkie składniki wkładamy do miski: kapustę , marchew, cebulę, grzyby oraz przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i solą po czym mieszamy farsz.
2.6. Tak przygotowany farsz wykładamy na schab składając w kopertki.
3.7. Jajka roztrzepać na talerzu widelcem.
8. Na jeden talerz wsypać trochę mąki na drugi bułkę tartą.
9. Kopertki kulamy najpierw w mące później w jaku i na koniec w bułce.
10. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do momentu kiedy będą dobre.
Komentarze