SKŁADNIKI:
250 g mąki pszennej
100 g cukru
1,5 łyżeczki cukru waniliowego
1,5-2 łyżeczki proszku do pieczenia
9 łyżek oliwy
ok. 100 mln mleka
skórka z 1 dużej pomarańczy
100 mln wyciśniętego soku z pomarańczy
1/3 łyżeczki soli
1 jajko
cukier puder
Pomarańczowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę, cukier, cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia łączymy w jeden misce a w drugiej mleko, sok i skórkę z pomarańczy, oliwę, jajko.
Do "suchych składników" wlewamy " mokre składniki" i mieszamy łyżką do ich połączenia.
Łyżką napełniamy silikonowe foremki do babeczek do 2/3 wysokości.
Pieczemy ok. 17 minut w temperaturze 200 stopni.
Posypujemy cukrem pudrem
Komentarze