Pomarańczowe babeczki

0 (0 ocen)

Takie babeczki robi się szybko, a zawsze pysznie smakują.

Składniki:

  • 4 jajka
    skórka otarta z połowy pomarańczy
    1 jabłko
    ½ szklanki cukru
    60 ml mleka
    20 dag mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    120 ml oleju rzepakowego

Pomarańczowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pomarańczowe babeczki 1. Jajka ubić z cukrem do białości do ubitych jaj dodać mleko, olej i wymieszać, następnie dodać otartą skórkę i jabłko starte na grubych oczkach lub pokrojone w drobną kostkę.
    Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, zmniejszyć obroty miksera i delikatnie mieszając dodać mąkę.
  • pomarańczowe babeczki 2. Małe foremki do babeczek napełnić ciastem ( około 10 sztuk) , piekarnik nagrzać do 180st i piec babeczki około 35 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu i lekkim wystudzeniu wyjąc babeczki z foremek i wystudzić, następnie ozdobić cukrowymi dekoracjami lub tylko posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy