Pomidory faszerowane makaronem z szynką parmeńską

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wykwintnie "nadziana" przekąska

  • 15 min

Składniki:

  • - 8 średnich żółtych pomidorów
    - 100 g makaronu orzo ( w kształcie ryżu)
    - 1 łyżka majonezu
    - 8 plastrów szynki parmeńskiej
    - sól, pieprz

Pomidory faszerowane makaronem z szynką parmeńską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidory faszerowane makaronem z szynką parmeńską 1. - Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać ciepłą wodą.
    - Doprawić solą, pieprzem i majonezem.
    - Z pomidorów odciąć czubki, wydrążyć miąższ, posypać solą i odwrócić do góry dnem.
  • 2. - Pomidorki po 10 minutach nadziać makaronem.
    - Z szynki zwinąć różyczki i ułożyć na pomidorach.
    - Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy