Pomidory nadziewane kuskusem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna, wegetariańska przystawka z kuchni marokańskiej:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka kuskusu
    1 ½ szklanki wrzątku
    sok i skórka starta z 1 cytryny
    garść liści mięty
    4 dojrzałe pomidory
    sól
    pieprz

Pomidory nadziewane kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miętę myję, osuszam i drobno siekam. Pomidory myję dokładnie, odcinam wierzchy i wybieram za pomocą łyżeczki miąższ. Kuskus wsypuję do średniej miski i zalewam wrzątkiem. Przykrywam szczelnie folią spożywcą i odstawiam na 10 minut, aż zmięknie. Rozdrabniam po tym czasie widelcem. Dodaję sok i skórkę z cytryny, miętę, miąższ z pomidorów i mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Nakładam kuskus z dodatkami do pustych pomidorów i podaję.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy