Porzeczkowy serniczek

0 (0 ocen)

Porzeczki to jedne z moich ulubionych owoców sezonowych

Składniki:

  • 500 gram sera białego bardzo drobno mielonego
    paczka biszkoptów
    ¾ szklanki cukru pudru
    1 cukier wanilinowy
    1 ½ łyżki żelatyny
    100 g śmietany 30%
    czarne porzeczki

Porzeczkowy serniczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser przekładamy do miski dodajemy cukier puder i cukier wanilinowy, dokładnie miksujemy na wolnych obrotach około 4-5 minut.

    100 g śmietany ubijamy na sztywno i dodajemy do masy serowej - delikatnie mieszamy.

    Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i zimną także dodajemy do sera, dokładnie powoli mieszając.

    Tortownicę o średnicy 20 cm wykładamy biszkoptami i przekładamy masę serową, układamy owoce, zalewamy galaretką

    Całość wkładamy do lodówki na około 1 godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy