Porzeczkowy "serniczek" na zimno

0 (0 ocen)

  • 20 min

Sezonowy przysmak

  • 20 min

Składniki:

  • Szklanka czerwonych porzeczek
    szklanka czarnych porzeczek
    2 serki waniliowe homogenizowane
    2 łyżki cukru
    2 łyżki żelatyny
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    3 paczki herbatników
    50 g masła

Porzeczkowy "serniczek" na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki kruszymy tłuczkiem, dodajemy rozpuszczone masło i zagniatamy a następnie wykładamy nim spód formy, dociskając . Należy pozostawić garść masy na górę ciasta.
    Porzeczki, serki,cukier i cukier waniliowy blendujemy . Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody i czekamy aż napęcznieje,wtedy rozpuszczamy ją w kilku łyżkach wrzątku a następnie dodajemy do przygotowanej masy. Wylewamy na herbatnikowy spód i na górę dajemy pozostałe pokruszone herbatniki ,dekorujemy owocami. Wkładamy do lodówki na minimum 45 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy