250 g piersi z indyka
2 cebule czerwona i biała
3 łyżki oleju
200 g kiszonej kapusty
majeranek, słodka papryka, sól, pieprz, kilka kropel sosu sojowego
ząbek czosnku
pół szklanki bulionu warzywnego
1 duży ziemniak
zielona i czerwona papryka
100 ml śmietany
natka pietruszki
Potrawka z indyka z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić i podsmażyć razem z mięsem. Kapustę odcisnąć i poszatkować i dodać do mięsa, smażyć 10 min.
Doprawić i zalać bulionem, dusić pod przykryciem 15 - 20 min. Ziemniaka zetrzeć na tarce ( tak jak na placki ziemniaczane ) dodać do mięsa.
Papryki zalać śmietaną i dodać do mięsa, smażyć jeszcze 5 - 10 min. Na końcu dodać natkę pietruszki, podawać z bułką i..........................
Komentarze