Pstrąg w czarnej porzeczce

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Czarna porzeczka zdrowa ,pełna witamin z fajnym kwaskowatym smaku .

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet pstrąga: 1 sztuka
    - masło, roztopione: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - czarna porzeczka: 0.5 szklanki
    - sól ziołowa: 0.5 łyżki

Pstrąg w czarnej porzeczce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z pstrąga solimy solą ziołową Prymat .Smażymy z obu stron na maśle.
  • 2. Porzeczki wsypujemy na patelnie po smażeniu pstrąga ,wciskamy trochę soku z cytryny i łyżeczkę wody ,smażymy chwilę porzeczkę i polewamy owocami rybę .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy