PUSZYSTE PANCAKES

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Puszyste i delikatne pancakes, które idealnie sprawdzą się jako pyszne śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • - 250 g mąki
    - 50 g cukru pudru
    - 50 g roztopionego masła
    - 250 ml maślanki
    - 2 jajka
    - 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Puszyste pancakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. W dużej misce umieść wszystkie składniki.
    2. Wymieszaj je, używając miksera lub rózgi.
    3. Chochlą nabieraj niewielkie porcje ciasta, smaż je na patelni teflonowej – minutę z każdej strony.
    4. Podawaj z dowolnie wybranymi składnikami. Ja podałam z musem malinowym i mrożonymi malinami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy