Zielona zupa krem (wytrawne cappuccino)

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną zupę krem z pora, młodej kapusty oraz liści rzodkiewek. Cappuccino warzywne super smakuje oraz jest proste i szybkie w przygotowaniu. Jest to moja propozycja lekkiej wiosennej zupy-krem. Polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 por (biała część)
    400 g młodej kapusty
    liście z jednego pęczka rzodkiewek
    2 kostki rosołowe drobiowe
    4 szkl wody
    1 łyżka oleju
    sól, pieprz do smaku

Zielona zupa krem (wytrawne cappuccino) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por, kapustę i liście rzodkiewek kroimy drobno, przekładamy na durszlak i przelewamy wodą, odsączamy. W garnku rozgrzewamy olej i przekładamy pokrojone warzywa, przesmażamy a następnie wlewamy wodę oraz wrzucamy kostki rosołowe i gotujemy, aż kapusta będzie miękka. Doprawiamy do smaku i blendujemy. Przelewamy cappuccino do miseczek/filiżanek. Ja udekorowałam odrobiną słodkiej śmietanki, oliwy oraz koperkiem i groszkiem ptysiowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy