Racuszki z ananasem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna przegryzka nie tylko dla dzieciaków..

  • 30 min

Składniki:

  • zsiadłe mleko 1 szkl
    jajka 2 szt
    cukier waniliowy 1 op
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    ananas z puszki 4-5 plastrów
    mąka
    olej
    cukier puder

Racuszki z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować z cukrem waniliowym i mąką połączoną z proszkiem do pieczenia. Mąki dodać tyle by powstało gęste ciasto naleśnikowe. Ananas osączyć ze syropu i pokroić na małe kawałki. Dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto nabierać łyżką i na rozgrzanym tłuszczu smażyć małe racuszki. Nadmiar tłuszczu osączyć kładąc racuchy na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy