Puszyste racuszki z ananasem

0 (0 ocen)

  • 20 min

W sam raz na niedzielne śniadanie lub podwieczorek w środku tygodnia. Wspaniała uczta dla dorosłych i dzieci.

  • 20 min

Składniki:

  • Kilka łyżek jogurtu naturalnego
    2 szklanki mąki
    2 jajka
    3 łyżki cukru
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    1 puszka ananasa
    Cukier puder
    Olej do smażenia
    Szczypta soli

Puszyste racuszki z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddziel białka od żółtek, posól i ubij na sztywną pianę. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier wymieszaj.. Połącz wszystkie składniki i delikatnie wymieszaj na jednolitą,gęstą masę(ciasto powinno być gęste). Ananasy osącz z soku, koła przetnij na pół.
    Olej rozgrzej na patelni, połówki ananasa zanurzaj w cieście, kładź na rozgrzany tłuszcz. Usmaż na złoty kolor z dwu stron. Racuszki osącz z nadmiaru tłuszczu na papierze kuchennym, lekko ostudź. Posyp obficie cukrem pudrem.

Porady

Racuszki można posypać również startą czekoladą lub polukrować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy