Radość serca czyli "Uspokajający Halibut"

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Ryba jest wspaniała i soczysta :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2kg halibut świeży
    10 gałązek melisa (świeża)
    4 szczypty pieprz cytrynowy(po dwie szczypty na porcję)
    2 małe łyżeczki masła
    4 ząbki czosnek
    1 plaster cytryny
    sól(wg.uznania)

Radość serca czyli "uspokajający halibut" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Uspokajający Halibut 1. Rybę skrobiemy z łusek,myjemy -osuszamy.Gałązki melisy płuczemy i równiez osuszamy a następnie siekamy drobno.Oj mówię jaki piękny zapach ma świeża melisa.Potem do misy wkładamy rybę posypujemy pieprzem,solą oraz melisą.Mieszamy dłonią i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc żeby ładnie przeszła melisą.Następnie przekładamy rybę do naczynia żaroodpornego układamy na nie po jednej łyżeczce masła i obok lub na porcjach ryby rozrzucamy czosnek w łupinkach poprzecinany na pół i całość kropimy cytryną.Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 20 minut w 200*C po czym odkrywamy i podpiekamy ją jeszcze z termoobiegiem około 7-8 minut i gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2017

Komentarze

Podobne przepisy