Rolada boczkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dla odmiany boczek surowy zrolowany.Wyszedł pyszny:)

  • 60 min

Składniki:

  • Boczek surowy 1,20kg
    • Czosnek 4 ząbki
    • Papryka czerwona 1 łyżeczka
    • Majeranek 2 łyżeczki
    • Wegeta 2-3 łyżeczki
    • Pieprz 1/2 łyżeczki
    • Kminek 3 łyżeczki

Rolada boczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-05i0d12 1. Najlepszy by był boczek cieńki,no ja miałam grubszy,więc go wzdłuż przecięłam na 3 części.Skórę wyrzuciłam.
    Boczek połączyć brzegami by zachodziły na siebie.
    Doprawić przyprawami i wyciśniętym czosnkiem.
  • image-07m7nqv 2. Boczek zwinąć i zawinąć w folię aluminiową.
    Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200st.i piec około godz.
    Po tym czasie rozwinąć folię i zapiec z wierzchu do złotego koloru.
  • image-1oxhgx8 3. Smacznego życzę!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy