Rolada boczkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Pyszna i co najważniejsze domowa rolada z boczku idealna do pieczywa podawana dodatkiem chrzanu lub dżemu borówkowego

  • 60 min

Składniki:

  • boczek surowy 2 kg

    marynata:

    ketchup pikantny 1/2 szklanki

    musztarda bawarska 3 łyżki

    pieprz czarny świeżo zmielony 1 płaska łyżka

    ziele angielskie kilka sztuk

    sól himalajska

    liść laurowy kilka listków

Rolada boczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.mięso myjemy i osuszamy
    2.z podanych składników sporządzamy marynatę
    3.smarujemy mięso i odstawiamy na 24 godziny w zimne miejsce ( lodówka)
    4.po tym czasie płat mięso zwijamy w rulon ,obwijamy bawełnianym sznurkiem ,zawijamy w folię al. i przekładamy do brytfanki.
    5.pieczemy 2 godziny w 180 st.
    6.po upieczeniu roladę wstawiamy do lodówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy