rolada boczkowa...

0 (0 ocen)

pyszna rolada boczkowa do pieczywa zamiast "dziwnych" kiełbas.......SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • 1,5 kg boczek surowy rolada,
    1 opakowanie przyprawa ziołowa grillowa,
    1 sztuka liście laurowe,
    1/2 sztuki ziele angielskie,
    1 łyżeczka smalec,
    - do smaku maggi,
    1 łyżka czosnek granulowany

Rolada boczkowa... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy przygotowania 1. roladę boczkową umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym-----

    obsypać cały płat przyprawą-----

    ciasno zwinąć i obwiązać nicią i zostawić w lodówce na całą noc-----


    w garnku roztopić łyżeczkę smalcu i mocno zrumienić boczek - dodać ziele i liście-----

    garnek z pokrywką wstawić do piecyka i piec w 220C około 40 minut
    boczek polać maggi i posypać czosnkiem------

    piec bez przykrywki około 30 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy