Rolada śmietanowa z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wymieszać dwa rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia. Żółtka ubić z cukrem, dodać przesiane mąki, ubić białka na sztywno, dodać do masy z żółtkami, delikatnie wymieszać. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 10-12 minut w 170-180 stopniach C Po upieczeniu zdejmujemy papier do pieczenia. Na ściereczkę kuchenną kładziemy roladę następnie zwijamy pozostawiamy do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać śmietan Fix wymieszaną z cukrem pudrem, cukier waniliowy z wanilią Dodać sok z cytryny delikatnie wymieszać.
Biszkopt rozwinąć ciasto posmarować śmietaną następnie roladę zwinąć,na wierzchu rolady zrobić dekoracje ze śmietany dekoratorem do tortów,zrobić dekoracje z mięty i czereśni.
Komentarze