Roladka pieczarkowo porowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Roladki drobiowe czy wieprzowe są zawsze dobre i na każdą okazje, dziś zrobiłam roladki wieprzowe z pieczarkami i porem :) były szybkie w przygotowaniu i bardzo dobre:) polecam

  • 30 min

Składniki:

  • 6 plastrów schabu wieprzowego
    6 plastrów sera żółtego
    0,35 kg pieczarek
    1 por około 25cm
    1 cebula
    sól
    pieprz
    1 jajko
    bułka tarta
    panierka
    olej
    przyprawa uniwersalna

Roladka pieczarkowo porowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki i por 1. Pieczarki kroimy w plasterki, natomiast por i cebulę bardzo drobno. Razem podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem wody. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna.
  • schabowy 2. Plastry schabu myjemy i osuszamy. Rozbijamy tłuczkiem na bardzo cienkie płaty. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na każdym kotlecie układamy po plastrze sera żółtego i farsz, a następnie zwijamy w roladki.
  • roladka 3. Roladki obtaczamy w rozkłóconym jajku i w panierce wymieszanej z bułką tartą.
  • smazymy 4. Smażymy na rozgrzanym oleju na ładny złocisty kolor.
  • smacznego:) 5. Smacznego:)

Komentarze

Podobne przepisy