Roladki z karczku na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: mięso opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie plastry, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 1 godz. w chłodne miejsce. Gruszki pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na plastrach karczku, zwinąć, związać nicią lub spiąć patyczkiem. Roladki obtoczyć w mące, usmażyć na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym oleju. Cebulę obrać, pokroić w piórka. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę cebuli, potem roladki. Na wierzch ułożyć kilka plastrów gruszki. Całość zalać syropem z gruszek. Piec w piekarniku w temp. około 170 stopni do miękkości mięsa.
Porady
1.Zamiast karczku można użyć mięsa z szynki lub łopatki.
Komentarze