Ryba pod warzywną kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Rybę opanierować w przyprawionym solą i pieprzem jajku i bułce tartej. (ewentualnie
użyć już gotowych,opanierowanych filetów)
2. Rybę usmażyć na oleju.
3.Usmażoną rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego
4. Marchew, seler, pietruszkę i cebulę zetrzec na tarce na grubych
oczkach. Dusić na patelni na łyżce margaryny do miękkości. Doprawić
do smaku solą, pieprzem i papryką.
5. Uduszone warzywa wyłożyć na usmażoną rybę.
6. Rybę pod warzywną kołderką wstawić do piekarnika nagrzanego do
200'C na około 15-20 min i zapiec. By uniknąć przypalenia warzyw dobrze
jet nakryć naczynie folią aluminiową.
Danie podawać z ziemniakami z koperkiem.
Komentarze