Ryba w pomidorach

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • -0,5 ryb w płatach
    Ciasto do ryby:
    -1 jajko
    -1/2 szklanki mleka
    -mąka
    Zalewa:
    -2 szklanki wody
    -1/2 szklanki oleju
    -6 łyżeczek octu
    -2 łyżki cukru
    -1 mały koncentrat pomidorowy
    -3 łyżki keczupu
    -5 ziaren ziela angielaskiego
    -2 liście laurowe
    -sól
    -pieprz
    Dodatkowo:
    -cebula
    -ogórki kiszone

Ryba w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto mieszamy do uzyskania gęstej masy. Płaty ryb dzielimy na kawałki, zanurzamy w cieście i smażymy na oleji. Składniki zalewy mieszamy i gotujemy. Rybę układamy na półmisku warstwami przekładanymi pokrojonymi w plastry kiszonymi ogórkami i pokrojoną w plastry cebulą. Zalewamy gorącą zalewą. Odstawiamy na 12 godzin.

Komentarze

Podobne przepisy