Kapusta czerwona na ciepło z rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczny dodatek do drugiego dania. Polecam,

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag czerwonej kapusty
    2 szkl wody
    2 garście rodzynek
    gorąca woda do rodzynek
    2 cebule
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka smalcu
    1 łyżka oleju
    3/4 łyżeczki soli
    3/4 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki cukru

Kapusta czerwona na ciepło z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę czyścimy i kroimy, przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Gotujemy.
    W międzyczasie sparzamy rodzynki gorącą wodą. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę, szklimy na smalcu z olejem. Dokładamy do garnka z kapustą.
    Do ugotowanej kapusty dodajemy rodzynki i doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy