Sałatka owocowo warzywna z rybą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Sałatka z resztek wigilijnego stołu

  • 20 min

Składniki:


  • kawałki szczupaka w galarecie
    trochę winogron z dekoracji tegoż szczupaka
    pół główki sałaty
    pół cebuli
    100 g sera feta
    garść oliwek
    kilka plasterków marchewki gotowanej również z dekoracji ryby
    sok z cytryny
    przyprawa do sałatek Kamis
    oliwa z oliwek

Sałatka owocowo warzywna z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oddzielić od ości rozdrobnić nieco. Winogrona przekroić na pół, posiekać cebulę, drobno poszarpać sałatę, dodać pokrojony ser feta, pokrojone na plasterki oliwki, trochę marchewki w plasterkach, doprawić przyprawą, sokiem z cytryny solą i pieprzem. Skropić oliwą.

Komentarze

Podobne przepisy