Sałatka z Estragonem

0 (0 ocen)

Nie przepadam za sałatkami z majonezem, ale ta stanowi wyjątek. Przepyszne połączenie kurczaka z czoskiem i ananasem

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka ananasa
    1 słoik pieczarek marynowanych
    Na sos:
    0,5 majonezu kieleckiego
    0,5 małego jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    Sok z 0,5 cytryny
    Sól, pieprz, cukier

Sałatka z estragonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy odrobina wegety i bardzo dużą ilością suszonego estragonu, nastepnie smażymy na patelni
  • 2. Po wystygnięciu dodajemy czerwoną, odsączoną fasolę, ananasa pokrojonego na kawałki, pieczarki odsączone i przekrojone na pół i zalewamy sosem

Porady

Najwiekszą zaletą tej sałatki ( oprócz smaku) jest to, ze smakuje najlepiej, gdy przygotujemy ja dzień wcześniej i wstawimy do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy