Sałatka z fasolką szparagową i jajkami przepiórczymi

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby

bardzo smaczna

  • 40 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 400 gram zielonej fasolki
    1 awokado
    1/2 puszki ciecierzycy
    10 jajek przepiórczych
    sok z 1 cytryny
    1 szczypta chili
    sól do smaku
    pieprz do smaku

    Sos

    6 łyżek oliwy
    2 łyżki soku z cytryny

Sałatka z fasolką szparagową i jajkami przepiórczymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sosu połączyć ze sobą.
    Dodać sól i pieprz do smaku, wymieszać.
    Ciecierzycę wypłukać, osączyć i obsypać chili.
    Fasolkę oczyścić i ugotować w osolonej wodzie.
    Odcedzić.
    Kiedy wystygnie każdy strączek przekroić na pół.
    Z awokado usunąć pestkę.
    Miąższ obrać i pokroić w ćwierć plasterki.
    Skropić sokiem z cytryny, wymieszać.
    Jajeczka ugotować na twardo.
    Obrać, przekroić na pół.
    Wymieszać fasolkę z ciecierzycą i sosem.
    Wyłożyć na półmisek.
    Dodać awokado, jajeczka i piórka koperku.
    Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy