Sałatka z fasolką szparagową i jajkami przepiórczymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki sosu połączyć ze sobą.
Dodać sól i pieprz do smaku, wymieszać.
Ciecierzycę wypłukać, osączyć i obsypać chili.
Fasolkę oczyścić i ugotować w osolonej wodzie.
Odcedzić.
Kiedy wystygnie każdy strączek przekroić na pół.
Z awokado usunąć pestkę.
Miąższ obrać i pokroić w ćwierć plasterki.
Skropić sokiem z cytryny, wymieszać.
Jajeczka ugotować na twardo.
Obrać, przekroić na pół.
Wymieszać fasolkę z ciecierzycą i sosem.
Wyłożyć na półmisek.
Dodać awokado, jajeczka i piórka koperku.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Komentarze