Serduszkowe kostki przekładane

0 (0 ocen)

  • 60 min

dostałam ten przepis od mamy i jest naprawde bardzo dobry

  • 60 min

Składniki:

  • 54 herbatniki
    1 puszka masy kajmakowej o smaku orzechowym
    2,5 szklanki mleka + 5 łyżek
    2 budynie waniliowe
    10 dag margaryny
    500 ml kremówki
    1 śmietan fix
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    1 opakowanie biszkoptów
    likier kawowy
    1,5 czekolady mlecznej
    mielone orzechy laskowe

Serduszkowe kostki przekładane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budynie waniliowe ugotować na 2,5 szklanki mleka. Ostudzić i połączyć z margaryną. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym i śmietan fix. Herbatniki podzielić na 3 części. Jedną część ułożyć na tacy, następnie masę orzechową, drugą część herbatników, masę budyniową, biszkopty nasączone likierem kawowym, bitą śmietanę i ostatnią część herbatników. Całość polać roztopioną na parze czekoladą i 5 łyżkami mleka. Ciasto podzielić na kostki i na każdy nasypać z orzechów serduszko.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy